Zomer:

Actief & veelzijdig

In de winter gaat het natuurlijk vooral om de fantastische mogelijkheden om hier te skiën. In de zomer biedt het Ötztal echter nog veel meer mogelijkheden om actief te zijn.

Er zijn verschillende activiteiten mogelijk, zowel te land, te water als in de lucht. In het Ötztal in Tirol kun je bijvoorbeeld rafting en aan canyoning doen. Met name de Ötztaler Ach is daarvoor zeer geschikt. Voor een of meer pittige dagen moet je ook vooral naar Area 47.

Mocht je het liever wat rustiger aan doen, ga dan een dagje naar de Piburger See in Ötz. Dit is een klein maar fijn zwemparadijs.

Lees meer..

Tot de Ötztaler zomerklassiekers worden ook pittige wandel- en bergtochten gerekend. De Acherkogel of de Wildspitze behoren tot de meest imposante toppen, niet alleen van de Ötztaler Alpen, maar zelfs van heel Tirol. Wie het bergwandelen over bospaden en hellingen te saai vindt, kan zijn hart ophalen in één van de klimtuinen (Klettergärten) in het Ötztal. Het maakt hier niet uit of je beginner of gevorderd bent. In Haiming, vlakbij het Gruppenhaus Ötztal, is er een klimtuin.

AREA 47

Belangrijk: Gruppenhaus Ötztal ligt vlakbij Outdoor-centrum Area 47

Rafting

Gruppenhaus  Ötztal biedt direct voor de deur rafting en canyoning plezier. Wij werken met verschillende raftingorganisaties samen, zodat u altijd het beste aanbod krijgt. Vraag ons naar de mogelijkheden. Pittige actie! Iedere adrenalinejunkie vindt in het Tiroler Oberland – en speciaal in het veelzijdige Ötztal – meer als genoeg mogelijkheden. Het is niet zonder reden dat deze regio zich in de afgelopen jaren tot het mekka voor extreemsporters heeft ontwikkeld.

Zwemmen en Wellness

Het vakantieparadijs Ötztal biedt zijn zomergasten in elk geval zonnige en afwisselende uitzichten. Dankzij de vele andere aanbiedingen en mogelijkheden, valt een actieve vakantie in het Ötztal ook bij slecht weer niet in het water: Het Aquadome in Längenfeld is een heerlijk plek om te zwemmen of van de wellnessfaciliteiten te genieten.!

Paragliden en mountainbiken

Adembenemende uitzicht op de bergen, prachtige vergezichten op het Ötztal. Allemaal door paragliders te ervaren!  In het Ötztal kun je dan ook geweldig Paragliden! In het Oetztal zijn volop mogelijkheden om te mountainbiken. Door het gebied liggen diverse routes met Ups and Downs.

Canyoning

Bij Canyoning volg je de loop van een rivier door een kloof. Maar Canyoning is veel meer dan alleen maar door smalle kloven meewandelen met het wilde water. Het gaat namelijk om een ding: jezelf overwinnen!

Ötzi-Dorf

In Umhausen in het het „Ötzi-Dorf“ vind je „Ötzi “ de wereldberoemde Eismann van de Similauner Gletscher. Interesssant voor bezoekers van alle leeftijdscategorieën!

Skigebieden

Er zijn meerdere skigebieden in de buurt van Oetztal. Je kunt je hier prima vermaken!

Winterparadijs Ötztal

Perfecte pistes en wandelbare wellness

De skibus stopt dichtbij en brengt u gratis naar Ötz waar het skigebied van het Ötztal begint. Er zijn verschillende skigebieden in de directe omgeving: Ötz, Sölden, Hochgurgl, Kühtai, Pitztal en Imst.

Een uniek en veelzijdig sportdorado
Het Ötztal heeft een internationale reputatie, met name onder de sporters. Een bezoek aan de overweldigende bergwereld van het Tiroler Oberland hoort er absoluut bij.

Hoewel het zomertoerisme de laatste jaren enorm heeft toegenomen, leeft de regio vooral voor en door de vele wintergasten. De skigebieden in het Ötztal met de uitstekend geprepareerde pistes en snelle opstapmogelijkheden tellen tot een van de meest traditionele gebieden van heel Tirol.

Lees meer..

Sölden, Ober- en Hochgurgl, maar ook Ötz – het hoofdgebied van het gehele dal – elk oord op zich is een dorado voor wintersporters. Alle gebieden samen bieden de gast gegarandeerd een uiterst afwisselend pistengenot, waarbij zowel beginners als gevorderden aan hun trekken komen. Voor partyanimals is een verblijf in Sölden aan te raden; dit is het Ötztaler après-ski mekka met fun-garantie. De optimaal toegankelijke gletsjerskigebieden op de Rettenbach- en de Tiefenbachferner ronden het top aanbod voor wintersportliefhebbers helemaal af. Echter, de prachtige Ötztaler Alpen zijn niet alleen voor skiërs en snowboarders een bezoek waard.

Gewoon genieten in de witte winterpracht

Naast actie en fun wordt in het Ötztal ook Wellness met een hoofdletter W geschreven. De Aquadome in Längenfeld heeft zich intussen tot een echte attractie voor alle wellness liefhebbers ontwikkeld. Relaxen in een ontspannen sfeer, geven elk bezoek aan het Ötztal een heel bijzonder effect: Comfort van lichaam, geest en ziel rond elke wintervakantie optimaal af. Het versterkt tegelijkertijd het natuurlijke afweersysteem. Hiermee staat een actieve skivakantie in de Tiroler Alpen niets meer in de weg!

Vrij zicht op de verborgen natuurschoonheid en sparende bewegingen, zijn verdere ingrediënten waarmee het Ötztaler winterparadijs zijn gasten verwend: in het kader van een begeleide wandeling met sneeuwschoenen ontvouwt zich de pracht van de ingesneeuwde Ötztaler Alpen op een bijzondere en indrukwekkende manier.